Льодогенератори

Показано 1 по 4 із 4 (всього сторінок: 1)

 

Льодогенератори

Льодогенератори лускатого, дрібнозернистого льоду використовуються в харчовій промисловості і мають широкий спектр застосування. Вироблений ними лід ідеально підходить для охолодження фаршу в процесі куттерування при виробництві ковбасних виробів. Також він використовується для пересипання риби, охолодження тіста, рідин.

Льодогенератори лускатого льоду поділяються на два типи: льодогенератори з вертикальним нерухомим випарником і льодогенератори з горизонтальним обертовим барабанним випарником. У льодогенераторів першого типу лід виробляється в верхній частині випарника, куди подається вода за допомогою обертового розпилювача. Обертовий ніж відсікає лід, що утворився. Одержуваний при цьому лускатий лід надходить в нижню частину льодогенератора. Існують модифікації даних льодогенераторів зі спіральними ножами, з додатковим обертанням навколо своєї осі, що дозволяє збільшити їх продуктивність. У роботі льодогенераторів другого типу використовується барабанний випарник, що обертається навколо своєї осі. Барабан знаходиться в горизонтальному положенні, частково занурений у воду. При цьому на барабані випарника формується шар льоду, який потім зрізається спеціальним ножовим пристроєм.

Принцип роботи льодогенераторів дрібнозернистого льоду. Зі спеціальної ємності вода подається всередину циліндра-випарника. На охолоджувальній внутрішній стінці циліндра утворюється лід. Намерзлий лід зішкрябується шнеком, переноситься в верхню частину циліндра, де дробиться і викидається в бункер для зберігання льоду. Розрізняють льодогенератори дрібнозернистого льоду з вбудованим і виносним холодопостачанням, а також з повітряним і водяним охолодженням.

Льодогенератори дрібнозернистого льоду виробляють лід з температурою від -1°С до 0°С, що ідеально підходить для процесу куттерування м'яса, при чому відсутність надмірно жорсткої структури і гострих країв забезпечує дбайливе ставлення до куттерних ножів і, отже, перешкоджає швидкому зносу обладнання.Льодогенератори лускатого льоду виробляють лід з температурою від -6°С до -12°С і товщиною від 1,5 мм до 3,0 мм. Завдяки льодогенераторам даного типу можна набагато довше зберегти свіжість і натуральний зовнішній вигляд м'ясних і рибних продуктів. Танення лускатого льоду відбувається повільніше, ніж танення дрібнозернистого льоду.

Ми пропонуємо більше можливостей, щоб задовольнити ваші потреби